Kestopigmentoinnit

Kestopigmentoinnit ja Microblading

Mikropigmentoinnilla voidaan korostaa omia piirteitä turvallisella, hygienisellä menetelmällä.

Mikropigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää ja nopeuttaa päivittäisiä meikkausrutiineja.

Mikropigmentointi on myös hyvä ratkaisu tilanteisiin, joissa et voi käyttää meikkiä, kuten harrastaessa liikuntaa, mutta haluat silti näyttää huolitellulta ja edustavalta. Jos koet meikkaamisen hankalaksi tai et voi allergisista tai muista syistä käyttää meikkiä, mikropigmentointi on hyvä vaihtoehto.

Käsittely tehdään kasvojen omia piirteitä mukaillen. Mikropigmentoinnin sävyt ja muodot käydään aina etukäteen läpi asiakkaan toiveiden mukaisesti. Ennen pigmentointia asiakas hyväksyy suunnitelman. Ennen mikropigmentointia käsiteltävälle alueelle levitetään puudutusainetta yksilöllisen tarpeen mukaan, mutta käsittely voi silti nipistellä ja kutittaa. Moni kuitenkin kokee toimenpiteen täysin kivuttomaksi.

Mikropigmentointi tehdään väripigmentin avulla. Se pysyy ihossa 1-3 vuotta ihotyypistä riippuen. Kuivaihoisilla mikropigmentointi pysyy yleisesti ottaen kauemmin kuin rasvoittuvat iholla. Mikropigmentointia voisi kuvailla tekniikaltaan kevyeksi tatuoinniksi. Sitä ei kuitenkaan tehdä yhtä syvällä kuin tavallista tatuointia, vaan väri viedään vain ihon ylempiin kerroksiin. Mikropigmentointiin käytetään kertakäyttöisiä steriilejä neuloja, ja erityisesti tähän tarkoitukseen valmistettuja pigmenttejä.

Käsittely tehdään tarvittaessa kahdesti, joillakin ihmisillä yksi käsittelykerta riittää. Jos tarvitaan toista käsittelyä (vahvistusta) siihen tulee varata aika 1-3 kuukauden päästä ensimmäisestä käsittelykerrasta. Heti käsittelyn jälkeen sävy näyttää tummemmalta kuin miltä lopputulos. Paranemisprosessin aikana väriä poistuu ihosta ja jälki voi olla hieman epätasainen.
Vahvistuskäynnillä tarkistetaan, onko sekä pigmentoinnin muoto ja väri asiakkaan toiveita vastaava ja tehdään tarvittavat muutokset. Pigmentointia voidaan tummentaa tai paksuntaa muotoa halutessa.

Toimenpide aloitetaan huolellisella suunnittelulla yhdessä asiakkaan kanssa. Ennen varsinaista pigmentointia asiakas hyväksyy käytettävän värin sekä pigmentoijan piirtämän esipiirroksen kasvoille.

Useiden värien valikoima mahdollistaa luonnollisen lopputuloksen. Jokaiselle asiakkaalle valitaan oma, yksilöllinen ja luonnollinen väri. Pigmentointia ei aloiteta ennen kuin asiakas on hyväksynyt mallin ja värin.

Ennen toimenpidettä hoitoalue puudutetaan pintapuudutevoiteella ja toimenpiteen aikana puudutetta lisätään tarpeen mukaan.

Mikropigmentoinnissa käytetään asianmukaisia steriilipakattuja kertakäyttöisiä välineitä ja turvallisia pigmenttejä.

On erittäin tärkeää että pigmentoitua aluetta jälkihoidetaan kotona hyvin. Toimenpiteen jälkeen käydään läpi kotihoito-ohjeet.

MICROBLADING

Microblading-tekniikassa kulmat tehdään yksitellen manuaalisesti. Microblading on manuaalinen semipermanent make up-käsittely, jossa kynää muistuttavan microblading-instrumentin päähän liitetään steriili U-mallinen terä, jossa on pieniä neuloja vierekkäin ja sillä viedään ihoon pigmenttejä toivomasi mallin muotoiseksi. Lopputuloksesta saadaan kevyt ja luonnollinen.Kulmat vahvistetaan ensimmäisen käynnin jälkeen vähintään kerran lopputuloksen saavuttamiseksi. Joskus kulmat voivat vaatia lisävahvistuksia. Suositeltu väli toimenpiteille on 4-8 viikkoa.

- Light Microblading -kulmien pysyvyys on yleisesti 8-14kk

- Suositellaan tekemättömälle iholle jos toiveena luonnollinen ja kevyt lopputulos

- Suositusikä: 18-45 vuotta

- Sopii normaali kuntoiselle, tasaiselle iholle- ei suositella rasvaiselle ihotyypille.

HYBRID KULMAT

Microbladingin ja konetekniikan yhdistelmä. Tekniikassa yhdistyvät microbladingin keveys ja konetekniikan pehmeys pidemmällä kestolla. Yksittäiset karvat tehdään aluksi microblading -terällä. Kulmat viimeistellään puuteritekniikalla koneella asiakkaan toiveen mukaan. Kulmat vahvistetaan ensimmäisen käynnin jälkeen vähintään kerran hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Joskus kulmat voivat vaatia lisävahvistuksia. Suositeltu väli toimenpiteille on 4-8 viikkoa.

-Hybrid-kulmien pysyvyys on yleisesti 1-2 vuotta

-Suositellaan tehdylle ja tekemättömälle iholle jos toiveena on luonnollisuus tai hieman vahvempi lopputulos

-Sopii myös henkilöille kenellä omien kulmakarvojen kasvu on lähes olematon tai puuttuu kokonaan

-Sopii vanhojen pigmentointien/microbladingin peittoon. (Ennen varausta hyvä konsultoida tekijää jos toiveena iso mallin muutos)

-Suositusikä asiakkaalle: 18-45 vuotta

-Suositellaan henkilöille kenellä microblading ei kestä kunnolla

-Suositellaan henkilöille ketkä ovat vahvistaneet microblading-kulmiaan jo useamman kerran

PUUTERIKULMAT

Tällä tekniikalla kulmat tehdään täysin konetekniikalla. Kyseessä on siis kestopigmentointi/pmu eli permanent makeup. Kulmat toteutetaan puuterimaisena värityksenä. Kulmien alkuosasta voidaan tehdä vaaleampi ja väri on tummempi kulman alaosassa sekä hännässä. Kulmat voidaan vahvistaa ensimmäisen käynnin jälkeen parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi. Suositeltu väli toimenpiteille on 4-8 viikkoa. Puuteri-kulmien pysyvyys on n. 2-3 vuotta.

- Voidaan toteuttaa erittäin luonnollisen pehmeästä aina intensiivisesti meikatun näköisiksi.
-Sopii vanhojen pigmentointien/microbladingin peittoon ja taittoon

- Suositusikä 18-50+ vuotta

- Suositellaan myös henkilöille, joille microblading -tekniikkaa ei voida enää toteuttaa. Tämä tarkoittaa, että kulmia on vahvistettu usein, pohjalla on arpeutumaa tai ihotyyppi ei ole enää sopiva.

 

HUULTEN PIGMENTOINNIT

LIP BLUSH – Huulten pigmentointi on nykyaikainen tekniikka luonnollisen huulien kestomeikin luomiseen, jossa lopputulos on kauniin kevyt huulisävyte. Pigmentomalla omat huulet saadaan tarkkarajaisemmaksi ja symmetrisemmiksi. Monilla huulten rajat saattavat luonnostaan olla vaaleat ja pigmentoinnin avulla lopputulos saa aikaan täyteläisemmän näköiset huulet. Mikäli omissa huulissa on epäsymmetrisyyttä, niin puolieroja voidaan korjata, mutta tarkoitus ei ole suurentaa omien huulten muotoa. 

Sävyjä on saatavilla aina luonnollisen vaaleista tummempiin ja niitä on myös mahdollista sekoittaa, jolloin saadaan valittua juuri sopiva sävy. Huulten sävytyksellä huulet näyttävät upeilta aamusta iltaan. Lip blush sopii täydellisesti myös täytetyille huulille ja saa ne näyttämään entistäkin upeammilta. 

Tekniikka ei ole samanlainen kuin aikoinaan, joten liian tummista, vahvoista huulten rajauksista ei ole pelkoa. Lopputulos kestää n. 1-3 vuotta riippuen ihotyypistä ja elämäntavoista.

Huulten rajauksessa sävy voidaan valita mahdollisimman lähelle huulten omaa sävyä, jotta lopputulos näyttää luonnolliselta myös ilman huulimeikkiä. Huulet häivytetään, jotta lopputuloksesta ei tule viivamainen vaan se pehmenee huulen sisäosaa päin. 

Mikäli huulten väri on epätasainen tai ylä- ja alahuuli ovat keskenään eri sävyisiä, suosittelen Candy Lips -tekniikkaa.  

CANDY LIPS - Häivytystekniikalla täyteläisyyttä; tekniikalla huulista saadaan erityisen täyteläisen näköiset. Huulet rajataan ensin symmetriseksi, jonka jälkeen väriä häivytetään kohti huulen sisäosaa, mutta aivan huulen sisä- ja keskiosa jätetään värittämättä. Värittämättä jätetty osa saa aikaan 3D-efektin, joka tekee huulista pulleamman näköiset. Väriliuku kohti keskiosaa on äärimmäisen hienovarainen ja pehmeä. Candy Lips -tekniikkaan voidaan asiakkaan toiveiden mukaan käyttää myös sävyjä, jotka poikkeavat huulten luonnollisesta sävystä ja näyttävät meikatummilta.

Myös koko huulet voidaan värittää pigmentointivärillä. 

KENELLE PALVELU SOPII

- Omat huulesi ovat viileän tai kalpean sävyiset
- Huulien raja on epätarkka
- Haluat korjata huulien epäsymmetrisyyttä
- Haluat korostaa huulten muotoa
- Haluat huuliin kauniin sävyn aamusta iltaan
- Haluat täyteläisen näköiset huulet

HUULET LAITON JÄLKEEN

Heti laiton jälkeen huulet voi olla turvonneet ja hellät. Turvotus laskee yleensä parin päivän aikana.

- Rasvaa huulia hyvin kahden viikon ajan. Saat mukaasi hoitovoiteen.
- Ei saunomista, uintia, hikiliikuntaa tai aurinkoa kahteen viikkoon laiton jälkeen.
- Ei pusuja kolmeen päivään.
- Ei kuumia ruokia tai juomia samana päivänä.
- Ei huulten puremista tai nuolemista kolmeen päivään.
- Ei meikkiä huuliin kahteen viikkoon laiton jälkeen.
- Alkoholia olisi hyvä välttää pari päivää laiton jälkeen.
- Parin päivän jälkeen huulten pintakerros kuoriutuu, mutta kuivunutta ihoa ei saa nyppiä tai repiä!
- Mikäli huuliherpes aktivoituu, niin se hoidetaan normaaliin tapaan.

Huulien pigmentointi haalistuu parantuessaan n. 50% jolloin lopputuloksesta tulee kauniin luonnollinen huulisävyte.

Ensimmäisen kerran jälkeen huuliin on suositeltavaa tehdä vahvistus 1-3 kuukauden jälkeen edellisestä kerrasta. Vahvistuksessa voidaan korjata lähteneitä kohtia ja syventää sävyä.

PYSYVYYTEEN VAIKUTTAVIA TEKIJÖITÄ
- Hyvin kuiva tai rasvainen iho
- Kotihoito
- Hormonaalinen toiminta ja lääkitys
- Aineenvaihdunta
- Vanha pigmentointi alla

ENNEN HOITOA

- Ennen varausta hyvä konsultoida tekijää jos toiveena iso mallin muutos. Jos sinulla on erittäin tumma/väärän sävyinen vanha pigmentointi voidaan joutua tekemään ensin pigmentoinnin poisto. Jos vanha pigmentointi on haalistunut tarpeeksi riittää värin korjaaminen. 

- Ei kulmien kestovärjäystä 2-3 päivää aiemmin. Ei kulmien vahausta/nyppimistä 2-3 päivää aiemmin. Vältä kahvin nauttimista 6-7 tuntia ennen käsittelyä. Älä käytä alkoholia ennen 48 tuntia hoitoasi

- Varaudu pieneen punoitukseen

- Kulmat kannattaa kuoria 2-3 päivää ennen käsittelyä

- Älä käytä nikotiinituotteitea juuri ennen pigmentointia 
- Voin auttaa valitsemaan mikä tekniikka sopii parhaiten ensimmäisen käynnin aikana. Sinun ei siis tarvitse päättää sitä valmiiksi.
-Voit etsiä inspiraatio kuvia mieleisistäsi kulmista/huulista/rajauksista.

- Ota yhteyttä mikäli sinulla tulee kysyttävää tai varaa ilmainen konsultaatio.
-Ennen palvelua asiakas allekirjoittaa sopimuslomakkeen.

HOIDON JÄLKEEN

Pigmentoinnin tulos näyttää 5-7 päivän ajan lopputulosta tummemmalta, jonka jälkeen ylimääräinen väri irtoaa hilseilemällä kuolleen ihosolukon mukana.

Mikäli alueella esiintyy rupea, sitä ei saa itse irrottaa vaan sen tulee kulua itsestään pois.

Kestopigmentoinnin jälkeen ei voi luovuttaa verta 4 kuukauteen.

Käytä pigmentoidulla alueella vain saamaasi hoitovoidetta.

Ihon parantumisprosessin kesto on yksilöllistä ja vaatii kärsivällisyyttä. 

Noudattamalla kotihoito-ohjeita ihon paraneminen on nopeampaa, vältät mahdolliset infektiot ja lopullinen väritulos on tavoitellun mukainen. Ongelmien tai kysymysten ilmaantuessa älä epäröi ottaa yhteyttä!

MILLOIN PIGMENTOINTEJA EI SAA OTTAA

 • Olet alle 18 vuotias
 • Olet raskaana tai imetät (3 kk synnytyksen jälkeen ja imetyksen aikana)
 • Kuume tai palelu
 • Krooninen sairaus, vain lääkärin luvalla! Diabetes, syöpä, rytmihäiriöt, maksasairaus, munuaissairaus
 • Epilepsia
 • Viruksen tai bakteerin aiheuttama infektio (influenssa, hepatiitti B, AIDS, tuberkuloosi)
 • Verenohennuslääkkeet - omalla vastuulla - kudos vuotaa pigmentoitaessa normaalia enemmän, jolloin pigmentti ei välttämättä pysy
 • Verenvuototauti
 • Ruusufinni, syntymämerkki käsiteltävällä alueella
 • Tulehtunut iho, akne, kysta tai ihottuma käsiteltävällä alueella
 • Alle 1,5v sädehoidosta
 • Alle 2 kk kulmien laserkäsittelystä
 • Turvotus tai mustelmat käsiteltävällä alueella
 • Sinulla on käytössäsi Roaccutan vai vastaava isotretinoiini-lääkitys (Roaccutanin jälkeen tulisi odottaa 6kk ennen pigmentointi-käsittelyä)
 • Sinulla on värimuutoksia/ihomuutoksia/arpia kulmakarvojen alueella. On kuitenkin mahdollista olla pigmentoimatta esim. luomien päältä. Pienet/matalat arvet eivät yleensä ole este. Suosittelen kuitenkin arpihoitoa, jos pigmentoitavalla alueella niitä ilmenee.
 • Sinulla on antibioottikuuri

TIETOA PIGMENTEISTÄ

Käytössäni on täysin turvalliset, uusien EU-asetusten mukaiset Permablend -pigmentit. Pigmentti värit noudattavat Suomen lainsäädäntöä ja tuoteturvallisuus asetuksia, joista jokaisesta tuotteesta tehdyt tuote- ja käyttöturvallisuus tutkimukset täyttävät REACH-asetukset eikä niitä ole luokiteltu terveysvaaroja aiheuttaviksi. Permablend -pigmentit on tarkoin suunniteltu ja valittu pigmentointialan ammattilaisille. Myös pakkauksissa ja pigmenttipulloissa on otettu huomioon monia yksityiskohtia. Värejä voidaan käyttää sellaisenaan tai yhdistämällä keskenään saaden jokaiselle asiakkaalle toivotun värin, joka kestää. Pigmentin pysyvyys on erittäin hyvä ja ikäviä, ei toivottuja värimuutoksia ei ole.

Paranemisprosessi
Paranemisprosessi